Hopeful
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Hopeful skaper unike muligheter

-Når du handler hos oss er du med på å skape unike muligheter for ungdom

Hopeful i Telemark

-Vi har lykkes i Kristiansand, og med god støtte fra store næringslivsaktører ønsker vi å utvide nedslagsfeltet, ved å videreutvikle, klargjøre for og etablere Hopeful i Telemark. Målet vårt er å bidra til bedre levekår og redusert utenforskap i Telemark, gjennom å få flere unge gjennom fagbrev og/ eller andre utdanningsløp, sier Tone Olsen Nor, daglig leder i Hopeful.

 

Unge i alderen 14-30 år med ulike psykiske helseutfordringer, uten relevant tilbud, prioriteres. Utvikling og tilpasning av tilbud og etableringen skal svare opp lokale behov og gjøres i samarbeid med de unge og relevante lokale aktører. Hopeful skal også her benytte kreative tilnærminger og kunstproduksjoner i kombinasjon med tilpassede fagbrevløp innenfor de fagområdene med høyest drop out eks. salg og service, matfag og byggfag.

 

Vil bidra til at flere fullfører skole og fagbrev

-Vi vil tilby skreddersøm og en praktisk tilnærming til læring basert på behov og ressurser hos de unge, parallelt med praktisk opplæring i hvordan ungdommene best kan møte kravene i arbeidslivet, sier Hilde Dalen, som deler prosjektledelsen med Tone Olsen Nor. 

 

-Hopeful ønsker også i Telemark å samarbeide med Fagopplæringen, ungdom- og videregående skoler og sammen med dem, legge til rette for kombinasjonsløp, basert på lærings- og mestringsarenaene og kreative kunstprosjekter, legger Thea Emilie Dalen Dille til. Dille er en av de lokale prosjektmedarbeiderne. 

 

- Vi inviteres ofte til å holde innlegg for elever og lærere, politisk ledelse og andre, så her er det bare og ta kontakt, forteller Tone Olsen Nor, og fortsetter, - dette er en unik mulighet til å sette sosialt entreprenørskap på dagsorden i Telemark, bekjempe utenforskap blant ungdom og samtidig bidra til at flere unge finner sin plass og endrer posisjon fra stønadsmottakere til bidragsytere i samfunnet.

 

Utviklingsarbeidet startet opp 1 juni 2024, med fokus på Grenland, hvor behovet er størst. Prosjektet skal finansieres av egenandel fra Hopeful, salg av varer og tjenester og tilskudd. Planen er en bærekraftig drift av Hopeful i Grenland, med realistiske og målrettede mestrings- og kvalifiseringsarenaer som matcher lokale behov i de ulike målgruppene, så fort som mulig. - Sonderingsarbeidet er i gang og det er startet en positiv dialog med blant annet Talenthuset i Telemark, Fagopplæringen i Telemark og flere lokale samarbeidsparter fra næringslivet, fortsetter Dalen.

 

Unge er viktige i utviklingen av tilbudet

De unges ideer og erfaringer er avgjørende for videreutviklingen av Hopeful. Vi skal derfor også i Telemark ta i bruk lokal kunnskap fra ungdommer. Unge skal være aktivt med i både utviklingen og gjennomføringen; - som prosjektmedarbeidere hvor de også deltar i evalueringen, dokumenteringen og videreformidlingen. - som erfaringskonsulenter, hvor de deler erfaringer gjennom foredrag for elever, lærere og ansatte i det offentlige og private bedrifter.

 

Et utvalg unge og unge voksne skal sertifiseres som mentorer for å bidra til å utvikle og betjene en helsefremmende support tjeneste, sammen med profesjonelle helsefagarbeider, terapeuter, psykolog og psykologspesialist. Tilbudet skal også fungerer online.

 

Vi har ansatte 2 lokale prosjektmedarbeidere som er i sluttfasen av mentorsertifiseringen. 

 

Vi har også med unge som har vært gjennom prosessen i Hopeful, som «Mint» 21 år. «Mint» bestod fagbrev i salg- og service med Meget godt bestått i mai 2024. Hun har flyttet tilbake til Skien, og skal bidra med foredrag, innlegg og oppfølging i sosiale medier. Hun får samtidig mulighet til å videreutvikle sin kompetanse, både faglig og personlig, gjennom blant annet sertifisering som CSI mentor. Hun vil deretter inngå i teamet som mentor for andre unge. -Jeg setter stor pris på å være en del av Team Hopeful,forteller Mint.

 

Empowering people AS står for mentorsertifisering av de ungeog blant annet psykolog spesialist Atle Austad bistår med veiledning og kvalitetssikring. 

 

Vi har etablert en Kjernegruppe som består av prosjektledelsen, prosjektmedarbeiderne og de mest sentrale aktørene som Senter for Samskapende Innovasjon, KREM, MERK Norge og Samfunnslaboratoriet. Og skal i løpet av våren 2025 ha på plass en utviklings- og innovasjonsgruppe. Arbeidet med å rekruttere målgruppene er i gang. 

 

Det er solid dokumentert at unge som ikke gjennomfører utdanning på lavere eller høyere nivå, har langt høyere risiko for å stå varig utenfor arbeidslivet.  Kostnadene knyttet til utenforskap er enorme. Beregninger viser at det samfunnsmessige økonomiske tapet ved at en 19-åring står utenfor arbeidslivet frem til fylte 62 år utgjør 15,9 millioner kroner. Dette er både et tap for storsamfunnet, lokalsamfunnet og for den enkelte som rammes. KS sitt utenforregnskap er et regnskap vi skal benytte for å konkretisere de økonomiske gevinstene av den investeringen som gjøres av Hopeful, Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør og Sparebankstiftelsen DNB. https://www.ks.no/utenforregnskapet

Tilbake

Trykk ENTER for å søke